Skip to content Skip to footer

Mo’s Daughters

Mo’s Daughters belofte aan alle ouders, familie en vrienden van meisjes

Je houdt van haar, en je wilt niets liever dan dat ze gelukkig en sterk opgroeit. Dat ze haar volle potentieel benut. Je wil dat ze het leven omarmt en blij is met wie ze is. Je praat met haar, je luistert naar wat ze je vertelt, leest haar voor, je speelt met haar, je kijkt samen tv en films.

Je weet dat ze de wereld zal veroveren, je weet dat ze net zo slim is als haar broer, neef en jongetjes in de klas. Ze kan alles worden wat ze wil.

Kinderen maken een enorme ontwikkeling door tussen 0 en 6 jaar. En in deze periode vormen kinderen een sterk beeld (en later ingesleten ‘geloof’) over wat het betekent om een meisje of jongen te zijn. Zo geloven meisjes en jongens vanaf hun 6e jaar (wereldwijd) dat intelligentie een eigenschap is die bij jongens hoort, en niet bij meisjes.

De verhalen die kinderen omringen zijn van grote invloed op hoe ze de wereld zien. Verhalen brengen waarden, geloof en sociale normen over en vormen de realiteit van een kind.

Woord en beeld doen er toe. En te vaak maken deze meisjes nog steeds kleiner dan ze daadwerkelijk zijn.

Bij Mo’s Daughters gebruiken wij woord en beeld om meisjes groter te maken! Wij brengen meisjes rolmodellen en verhalen die niet de traditionele stereotypes verkopen, maar die meisjes zichzelf laten zijn en het beste in hen naar boven haalt (wil je weten hoe we dit doen, klik hier). In onze boeken spelen meisjes de hoofdrol, ze gaan er zelf op uit en zijn zelfredzaam. Ze zijn nieuwsgierig, niet angstig, en verkennen de wereld op hun eigen manier. En ze zien er uit als gewone kinderen. Bij ons geen gekke proporties, onmogelijk dunne middeltjes, geen wimpers tot aan de hemel, geen hotpants of strakke pakjes.

Wij geloven dat we onze kinderen en zeker meisjes moeten omringen met verhalen zonder hokjes. ‘Wat ze kan zien, kan ze zijn!’.

Dus bij deze, veel plezier met onze boeken!