Skip to content Skip to footer

Mo’s team

De boeken van Mo’s Daughters zijn leuk, betaalbaar en voor elk wat wils. Leuk om te geven, krijgen en om uit voor te lezen. Ze zijn rijk geïllustreerd en prettig leesbaar geschreven. Met liefde en aandacht gemaakt door Nederlandse en internationale illustratoren en schrijvers. Maak hieronder kennis met het team van Mo’s Daughters

Malou Cornet

Ik ben Malou Cornet, oprichter van Mo’s Daughters. Ik ben dol op boeken, boekwinkels, lezen, voorlezen. Met mijn achtergrond in sales&marketing en mijn passie voor gelijkheid komt dat allemaal samen in het merk Mo’s Daughters. Lees hier het interview met Malou Cornet.

Als kind al las ik alles wat los en vast zat, heb fantastische leesherinneringen aan de verhalen van Madelief (en niet te vergeten de tekeningen van Mance Post), alles van Jan Terlouw, Thea Beckman en Tonke Dragt. Ik hoorde of zag niets anders dan de wereld in die boeken. De boeken van Mo’s zijn voor een jongere doelgroep maar ik hoop dat deze ook kinderen meenemen naar een andere wereld, waarin alles kan… 

Tot op de dag van vandaag laat ik me inspireren door het motto van Pippi LangkousIk heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. En juist dat hoop ik ook over te dragen aan de lezers met alle prachtige verhalen van onze personages Wies, Mila, Maan, Cato en Suus.

Tiago Americo

Ik ben Tiago Americo, illustrator van Wies. Ik ben een schrijver, illustrator en designer en woon in Chambly, Canada. Ik ben afgestudeerd in Graphic Design in Brazilië. Ik heb daarna een aantal jaar in de animatie industrie gewerkt en veel prijzen gewonnen voor mijn korte animatie films. In 2010 ben ik full-time gaan werken als illustrator en heb sindsdien meer dan 100 kinderboeken posters, speelgoed, spelletjes en karakters geillustreerd, voor klanten van over de hele wereld.

Werken aan Wies was een fantastische ervaring- ze is nieuwsgierig, vastberaden en heeft heel veel fantasie, wat haar een heel echt en multi-dimensioneel karakter maakt. Dat ik heb mogen meewerken aan een serie boeken die sterke meisjes personages centraal stelt- iets wat helaas nog steeds niet veel voorkomt- voelt heel bijzonder en nog steeds ook heel erg nodig.

Wil je meer weten over Tiago Americo, click hier: https://tiagoamerico.com/

Dorien Bellaar

Hallo, ik ben Dorien, de illustrator van Mila. Ik groeide buiten op, met om mij heen mijn lieve familie, katten, honden, koeien, schapen en vogels. Tekenen, schrijven en boekjes maken deed ik het liefst. Dat is nooit veranderd!  

Jezelf kunnen zijn en doen wat je het liefste doet, los van wat ‘normaal’ is, vind ik een groot goed. Daarom ben ik het avontuur met Mo’s Daughters aangegaan. Hopelijk dragen de boeken bij aan een breder bewustzijn van (gender-)stereotypering, en kunnen ze de jonge lezers laten zien hoe het ook kan. 

Ik voel mij verbonden met Mila, een avontuurlijk en stoer meisje dat haar eigen weg gaat, en niet vies is van een spinnenweb of modder op haar broek. 

Voor meer informatie over Dorien klik hier link naar https://www.dorienbellaar.nl/ 

Luli Bunny

Ik ben Lucila, ook wel bekend als Luli Bunny, de illustrator van Cato. Ik ben een illustrator en character designer uit Buenos Aires, Argentinië. Mijn focus ligt op speeldgoed design en ik hou van het proces van verzinnen en creëren van grappige, leuke karakters die je raken. 

Ik ben een groot fan van alle dieren, maar in het bijzonder van alles wat klein is met haren of veren, ik vind het dan ook heerlijk om in het park te schetsen en vogels te kijken.Mijn favoriete kinderboeken zijn Strega Nona van Tomie dePaoloa (mijn absolute favorite toen ik klein was) en Kraai van Leo Timmers.  

Cato houdt van onderzoeken, van het proces van data verzamelen en de door haarzelf gedefinieerde hypotheses analyseren. Door kleine details als haar haarspeldje, notitieboekje, haar trui met allerlei vakjes waarin ze van alles kan bewaren, laat ik een meisje zien dat nieuwsgierig, blij, slim en avontuurlijk is. En Poema, klein, harig, en met een heel eigen karakter, heb ik met minstens net zo veel plezier gecreëerd. 

Wil je meer weten van Luli, klik hier: http://www.lulibunny.com/ 

Firma Fluks

Wij zijn Liesbeth, Claudia en Jeannette van Firma Fluks, wij schrijven de boeken van Super Suus en Wies. Als redactiebureau Firma Fluks schrijven we heldere verhalen voor kinderen en jongeren. Naast schrijven, zijn we gek op lezen. Met als grote kinderboekenheld Roald Dahl. Vooral Matilda hebben we stukgelezen. Dit personage is een inspiratiebron geweest bij de karakterontwikkeling van Wies en Super Suus. Zo is Wies slim en nieuwsgierig – ze neemt nooit zomaar iets aan – en Super Suus net zo dapper en daadkrachtig als Matilda. Ook wanneer er een schurk als juffrouw Bulstronk het verhaal binnenwandelt... Hopelijk beleven kinderen net zo veel plezier aan het lezen als wij aan het schrijven van de verhalen. 

Voor meer informatie over Firma Fluks klik hier link naar https://www.firmafluks.nl/ 

Marjolijn Hovius

Ik ben Marjolijn Hovius, de schrijver van de boeken van Cato. Ik schrijf verhalen en informatieve teksten voor kinderen. Ik heb een achtergrond in de wetenschap.
Net als Cato vind ik het leuk om m’n tanden in een vraagstuk te zetten. Cato doet dat vol enthousiasme en met ongeremde nieuwsgierigheid. Ze onderzoekt de wereld niet in een laboratorium, maar in haar eigen omgeving.
Daarbij gaat Cato wel als een echte wetenschapper te werk. Namelijk vanuit het vertrouwen dat ze op elke vraag zelf een antwoord kan vinden. Ze is erg creatief en ziet overal mogelijkheden.
Die instelling wens ik alle lezers van Mo’s Daughters toe. 

Voor meer informatie over Marjolijn, klik hier  link naar https://schrapfabriek.nl 

Femke Manger

Ik ben Femke Manger, ik schrijf de boeken over Maan. 

In mijn werk als copywriter probeer ik mensen te inspireren om op een andere manier naar de wereld te kijken. In de verhalen die ik voor Mo’s Daughter’s schrijf maak ik daarbij gebruik van mijn eigen ervaringen: sinds klein meisje laat ik mij leiden door mijn dromen en de signalen die de natuur mij geeft. Met karakter Maan die in haar dromen de wereld rondreist hoop ik jonge meisjes te laten zien dat alles mogelijk is. Net als Mo’s Daughter’s geloof ik in de creativiteit en kracht die elk meisje in zich heeft! 

Wil je meer weten over Femke, klik hier: http://kindofmind.nl

Julie Mellan

Ik ben Julie Mellan, illustrator van Super Suus.  Ik woon met mijn gezin vlakbij Lyon. Super Suus in actie heb ik geïllustreerd terwijl ik hoogzwanger was van mijn tweede kind en Super Suus en de toverballen na mijn zwangerschapsverlof. Een bijzondere tijd dus.. 

Mijn favoriete kinderboeken zijn die van de  Beatrix Potter en haar realistische, mooie aquarel tekeningen, met aangeklede betoverende dieren. Haar zachtheid en frisheid in illustratie is wat ik vaker terug zou willen zien in de hedendaagse kinderboeken. En ik hoop dat jullie dat terug zien in hoe Super Suus tot leven is gekomen.  

Ieder kind is een superheld op haar of zijn eigen manier en ik hoop dat we in het bijzonder meisjes inspireren met onze superheld Suus! Een dame die niet tegen onrecht kan en actie onderneemt. 

Wil je meer weten over Julie, klik hier: http://juliemellan.ultra-book.com/ 

Nienke Peeters

Hallo, ik ben Nienke Peeters – Haan, de schrijver van de boeken van Mila. Ik schrijf voor kinderen. Verhalen, zoals de avonturen die Mila beleeft, maar ook informatieve teksten en lesmaterialen. Schrijven voor kinderen is extra leuk, omdat zij zo ontzettend nieuwsgierig zijn. En de wereld steeds beter willen begrijpen. Net zoals Mila uit mijn verhalen. Ze ontdekt nieuwe plekken. Bedenkt oplossingen als dat nodig is. En ze is aardig tegen iedereen (tenzij de ander iets doet wat niet mag). Mila laat zien dat je dingen gewoon moet doen. Ook al lijken ze spannend of onmogelijk. Probeer het zelf maar eens!

Voor meer informatie over Nienke, klik hier link naar https://nienkepeetershaan.nl/ 

Monika Suska

Hi, ik ben Monika Suska, de illustrator van Maan. Ik ben Poolse, woon in Warschau en reis de hele wereld over. Illustreren kun je overal.

Toen ik klein was was mijn favoriete boek een boek over twee stukjes rode en blauwe klei. Niet heel erg inspirerend. Echter, toen ik 16 was zag ik een prentenboek dat “Mademoiselle Zazie a-t-elle un zizi?” heette, en besloot in dat moment dat ik kinderboeken zou gaan illustreren. En dat is precies wat ik nu doe.

Maan is bijna mijn alter ego, want net als zij spendeer ik het grootste gedeelte van mijn tijd aan reizen met mijn fantastische man Tytus of aan dromen van de volgende trip. Ik zou wel willen dat ik net zo daadkrachtig als Maan was, en net zo snel kon rennen.

Wil je meer weten over Monika, click hier  http://monikasuska.com

Barend Last

Barend Last, liefhebber van verhalen in woord en beeld, muziekjunkie, onderwijsgoeroe en zelfbenoemd halve gare. Mijn passie voor kinderen ontstond vroeg in mijn jeugd. Op de manege van mijn vader en bij het jeugdtheater van mijn moeder werkte ik altijd al met kinderen. Later werd ik Meester Barend en merkte ik dat ik het vertellen en voorlezen van verhalen het allerleukste vond. Op een dag ontstond een idee: ik ga een kinderboek schrijven! Het zaadje was geplant. Langzaam begon ik het te wateren, tot het idee groot genoeg was en ik de pen wel op móest pakken. 

De missie van Mo’s Daughters spreekt mij enorm aan. De wereld bestaat uit verhalen. En wij als hele grote kinderen hebben de eervolle maar ook cruciale taak om onze nog kleine kinderen een wereldbeeld te schetsen dat eerlijk en divers is. Met Pixie heb ik daar een steentje aan kunnen bijdragen. 

Wil je meer weten over Barend? Kijk dan even op zijn site: www.barendlast.com 

Gözde Eyce

Hi! Ik ben Gözde, illustrator van Noor! 

Ik ben een onafhankelijke illustrator, autodidact, werk vanuit mijn thuis-studio, omringd door kunst en kinderboeken! Mijn illustratiestijl is ‘imperfect’ en geïnspireerd door de wereld waarin we leven, met gekke edoch schattige karakters en perspectieven, met een focus op de schoonheid van imperfectie. Ik teken al sinds ik een krijtje vast kon houden, professioneel nu een aantal jaar. Ik woon nu Nederland, met mijn partner en hond Luke. 

Ik hou van samenwerken met fantastische uitgevers en creatieve zielen die duurzaam leven en gelijkheid centraal stellen. Ik illustreer voornamelijk kinderboeken, editorials en projecten in opdracht voor merken met een authentieke mindset.   

Naast kunst, hou ik van yoga, vegetarisch & low-waste koken, klassieke muziek, schrijven en planten 

Het werken aan Noor is een fantastische ervaring voor mij! Als een vrouwelijke illustrator, kritisch op de oneerlijke gender normen,  is het heel belangrijk om sterke meisjes-karakters te illustreren, ik identificeer mezelf ermee en beschouw ik het als inspiratie 

Nuri Keli

Hi, ik ben Nuri Keli, illustrator van Pixie. Ik ben Turks, woon in de VS en reis de wereld rond in onze zelf-omgebouwde bus. Sinds mijn jeugd heb ik een enorme passie voor schilderen, verhalen vertellen die magisch en fantasierijk zijn. Ik ben altijd op zoek naar ‘het licht’, en naar gekke verhalen die ik kan vertalen naar verrukkelijke illustraties kan vertalen. In mijn kunst combineer ik traditionele media met digitale. Mijn favoriete kinderboek is ‘De kleine prins’. Mijn favoriete Mo’s Daughters (naast Pixie uiteraard) is Mila, zij is avontuurlijk, is dapper en heeft een passie voor het leven 

Wil je meer weten over Nuri? Kijk hier: www.nurikeli.com
social handles:   Instagram.com/nurikeli       behance.net/nurikeli      nurikeli.com   

Anne Poley-Siblesz

Mijn naam is Anne Poley-Siblesz en ik heb de boeken oer Noor en Pixie naar het Frans vertaald. Dat leek mij een uitdagende klus, want normaal vertaal ik vooral moeilijke teksten voor grote mensen! 

Maar wat bleek? Het was vooral heel leuk. Ik heb me ingebeeld hoe het zou zijn om een van deze stoere dames te zijn, en heb af en toe advies gevraagd aan mijn eigen zonen. Want met veel uitdrukkingen, maar ook bepaalde spelletjes, is het superbelangrijk welke (stoere) woorden je gebruikt J 

En voor de grotere lezers: de vervrouwelijking van de Franse taal is nog behoorlijk aan verandering onderhevig. Dus mocht je hier interessante aanvullingen op hebben, laat het me vooral weten.